Kyläyhdistys ja sen toiminta

Kyläyhdistys ja sen toiminta-sivulta löytyvät nykyisen kyläyhdistyksen hallituksen jäsenet, muutama sana toiminnasta sekä kaksi linkkiä mediatiedostoihin, joissa käsitellään toimintaamme.

Kyläyhdistyksen hallituksessa on vuonna 2022 seitsemän jäsentä:

  • Marja Kyrölä - puheenjohtaja
  • Anja Saijoki - varapuheenjohtaja
  • Arja Kemppainen - sihteeri 
  • Satu Kaukiainen - rahastonhoitaja
  • Tanja Virtanen - IT-henkilö
  • Sandra Sabino Gomes
  • Pirjo Ristolainen

Tuohittu sijaitsee  vain noin vartin ajomatkan päässä Salon keskustasta. Kyläyhdistyksen toiminta tähtää asukkaiden hyvinvoinnin ja virkeyden ylläpitämiseen. Toiminnalla rahoitetaan mm. tilojen kunnostusta sekä liikuntaharrastusten jatkamista ja kehittämistä yhä monipuolisemmaksi. Kaikki ovat tervetulleita toimintaan mukaan asuinpaikasta riippumatta.

Keväällä 2022 otimme osaa Salon kaupungin osallistuvaan budjettiin ja meille myönnettiin 10 000€ pihan kunnostukseen. Tarkoituksenamme on tehdä leikkipaikkaa kylän lapsille. Talkoot odottavat tekijöitä kesän 2022 lopulla, tiedossa on puunkaatoa, aidan tekoa ja leikkipaikan laittoa. Aiheestä voi lukea lisää Salon seudun sanomien artikkelista 12.6.2022:

 

Tuohikoto on kyläläisten yhdessä omistama entinen kyläkoulu. Koulua on kunnostettu talkoilla useita kertoja ja tänä päivänä se on valoisa tila, jota voi vuokrata eri tarkoituksiin. Tiloissa voi järjestää juhlia, kursseja ja kokouksia. Vuokra juhliin on 100 €/tilaisuus, vuokraus edellyttää omatoimista tilojen siivousta. Kesällä 2015 sisätilat maalattiin ja ehostettiin, sekä katos pestiin ulkopuolelta, kevään 2016 aikana keittiö koki muodonmuutoksen 1950-luvulta 2010-luvulle. Nyt Tuohikodossa on toimiva keittiö asianmukaisine kylmätiloineen ja laitteineen.