Keitokset ja tuotokset

Tuohitun kyläyhdistyksen tuotteet ovat kaikki itsetehtyjä ja niin pitkälle kuin mahdollista kotimaisista raaka-aineista. Valikoima vaihtelee vuosittain riippuen satokauden antimista. Mehut, hillot, ja säilykkeet ovat valmistettu Myllyojan tilan marjoista, kurkuista ja kurpitsoista. Paprikahillokkeen raaka-aineet hankitaan Heinän puutarhalta satokauden aikana. Pääosin mehut ovat tuotemehuja (eli valmistettu viini/sitruunahappoa käyttäen), joissa on sokeria ja säilyvyyden takia Atamonia. Viinimarja- ja sekamehut ovat perinteisiä höyrymehuja, joissa on myös sokeria.

Mehuvalikoimaan kuuluvat

Mansikka, mansikkaraparperi, omena, raparperi, vadelma, punainen viinimarja sekä musta viinimarja, sekamehu, kirsikka*, luumu* ja viinirypäle*

Hillovalikoima

Kesäkurpitsa, kurpitsa, mansikka, vadelma sekä kirsikka*, kuningas*, kuningatar*, mansikkachili*, mustikka*, omenakompotti*, puolukka* ja vadelmapaprika*

Säilykkeet

Kurkkurelish, kurpitsapikkelsi, paprikahilloke, punasipulihilloke, ja viipalekurkut

* = riippuu satokauden antimista

Vappuna tarjolla on simaa ja munkkeja, teemme näitä pääosin tilauksesta. Kaikki syötävä on laktoositonta ja aina välillä valikoimista löytyy jotain gluteenittomiakin leivonnaisia.

Omia tuotteitamme ovat Tuohittu-limppu ja Tuohittu-leivos, jota enää harvemmin valmistetaan. Saaristolaiset, erilaiset pullat ja sämpylät, kuivakakut sekä suolaiset ja makeat piirakat kuuluvat vakituotteisiin. Perinneruokaa, eli pastanttipuuroa, tehdään muutaman kerran vuodessa eri tapahtumiin.

Kerran, pari vuodessa pidämme Ravintolapäivän, jossa yhdistelemme perinneruokia sekä ”eksoottisempia” ja uudempia tuulia, kokeilussa ovat olleet mm. sirkat. Perinteisiä tapahtumia, joihin osallistumme, ovat Avoimet kylät-päivä, muutama oma kesätori kylällä, Perniön Laurin markkinat, Muurlan Wanhanajan markkinat, Taiteiden Yä sekä Hyvän mielen tori.